101 benamingen voor dé photobooth

27 november 2022 | Blog

Je viert een feest, bruiloft, beurs, open dag of een ander event en daar wil je je gasten een blijvend aandenken meegeven. Bijvoorbeeld een photobooth huren voor je bruiloft? Zo’n fotostripje is een uniek aandenken, persoonlijk én gepersonaliseerd. Maar hoe heet zo’n apparaat die dat maakt? Er zijn misschien wel 101 namen te bedenken voor één en dezelfde fotomachine. Iedereen noemt het nét weer even anders, maar we bedoelen allemaal hetzelfde.

Bij Propfun noemen we het een photobooth !

Maar door de jaren heen hoorden we vele alternatieven hiervoor, soms veel gebruikt, maar er zijn ook wat bijzondere varianten die de revue passeren. We zetten ze voor jou op een rij.

De absolute top 3 : Photobooth, Fotohokje & Fotobooth

Zo Nederlands als we zijn hebben we de photobooth omgedoopt in ‘fotobooth’. We zijn gek op Engelstalige woorden in onze cultuur, toch hebben we er een handje van om een Hollandse twist aan Engelse woorden te geven. En zo ontstond de ‘fotobooth’.
Én zeer populair is de benaming ‘fotohokje’, al denken wij zelf bij een fotohokje vaak aan een afgesloten ruimte waar je in kunt, meer zoals je ze tegenkomt op het station of in het gemeentehuis.

De typisch Nederlandse fotobelevenis

Naast ‘fotobooth’ en ‘fotohokje’ kennen we nog wat typisch Nederlandse termen. We houden ervan hoor, lees maar mee : fotopaal, fotozuil, fotodoos, flitskast, fotospiegel of kiekjeskast én zelfs fotokist of fotohuisje komen we tegen. En als men het echt niet meer weet, dan noemen ze het ook wel een fotomachine. Hilarisch is het! En in België kunnen ze er ook wat van. Daar vragen ze ons om een ‘fotokot’.

fotobelevenis huren

Zoveel namen voor een unieke foto belevenis

Dacht je dat dat alles was? Vergeet het maar! Er zijn er nog zoveel meer. Ook fotobox, pasfotohokje, fotocabine, fotokast, fotokraam, selfie mirror, photopod en zelfs een klassieke fotodoosch komt voorbij. Steeds meer zien we ook dat de term ‘selfie’ in benamingen voorbijkomt, zoals een selfiebox, selfiezuil, selfiebooth, selfiepod of selfiepaal.

Hoe noem je een fotobooth op wielen ?

Ha, je dacht vast dat we klaar waren, maar we zijn er nog niet hoor! Er zijn ook fotopalen op wielen. Denk dan aan een VW photobooth, photobooth bus, fotobus, caravan photobooth of een selfiecaravan. Dat kun je trouwens heel makkelijk regelen met onze Propfun photobooth met printer! Heb je een caravan of volkwagenbusje? Zet ons fotozuil binnen en de printer buiten, en je hebt simpel én voor weinig geld de tofste fotobooth of jouw feest.

Last but nog least : video én GIF

En als je die fotobelevenis nog iets breder trekt, dan vallen ook video’s en GIFjes onder de mogelijkheden. Dan hoor je ineens ook over een videobooth, GIF booth, GIF photobooth, videozuil, giphy booth, gifjes booths of videopaal. Bij deze namen verwacht wel dan wel bewegend beeld, maar goed, die kun je ook maken met onze toffe Propfun booths.

Wil jij een fotobooth, photobooth of fotohokje huren? Of was je op zoek naar één van de andere benamingen? Dan ben je bij Propfun aan het goede adres! Zoek op onze site op de plaats van je feest én de event datum, en dan zie je razendsnel wat er bij jou in de buurt beschikbaar is.