Ga je een photobooth huren? 12 dingen waar je op moet letten.  

19 april 2023 | Blog

Je wilt een photobooth huren, wat natuurlijk een fantastisch idee is, maar door alle aanbieders, die allemaal weer op een andere manier hun photobooth aanbieden is het lastig om te vergelijken. Je ziet snel iets belangrijks over het hoofd. In dit artikel zetten we allemaal belangrijke dingen op een rij waar je op moet letten.

 1. Onbeperkt of beperkt foto’s maken

Veel photobooth verhuurders bieden hun photobooths aan met beperkte afdrukken. Je wilt natuurlijk niet dat halverwege je feest de inbegrepen afdrukken op zijn, én je vervolgens de hoofdprijs betaalt voor extra printjes.
Bij Propfun is het simpel. Je huurt voor een hele dag en kunt onbeperkt foto’s maken en al die foto’s kun je printen.

 1. De huurtijd van de photobooth

Zorg ervoor dat je de photobooth zolang mogelijk tot je beschikking hebt. Misschien heb je met een bruiloft daggasten die er in de avond niet meer bij zijn. Of misschien organiseer je een beurs die beursdagen van 10 uur heeft. Dan is een photobooth voor maar 3 uurtjes geen goed idee.
Een Propfun photobooth voor je trouwfeest huur je standaard al voor de hele dag, da’s gewoon altijd lang genoeg! Zo kan iedereen de hele dag plezier hebben.

 1. Is de photobooth simpel in gebruik

Een photobooth moet simpel door iedereen te gebruiken zijn, van je oude oma tot je jongste nichtje. Iedereen moet simpel foto’s kunnen maken. Dus let op dat je photobooth lekker makkelijk in gebruik is. Het scherm van de Propfun photobooth is simpel van opzet, 5 duidelijke knoppen waarmee je kiest of je een foto, video, gif, slomo of boomerang wilt maken. En als je klaar bent, dan print deze de foto automatisch al uit. Simpeler kan niet.

 1. Kan de photobooth ook GIFjes, Boomerang, Slomo’s en video’s maken

Een goede photobooth kan naast foto’s maken en printen, ook GIFjes, Boomerangs en slomo’s maken, en is direct ook een videobooth.
Dat is precies wat onze photobooths ook bieden. Al deze experiences zijn inbegrepen in ons standaard pakket.

 1. Watvoor camera en verlichting wordt er gebruikt

Het aanbod aan photobooths is verdeeld in photobooths die zijn uitgerust met een spiegelreflex camera en een flitser, en photobooths die werken met een tablet en de camera van de tablet. Met een spiegelreflex camera maak je betere foto’s.

Bij Propfun hebben we gekozen voor photobooths met tablet, die voor de verlichting gebruikmaken van een ringlicht. Een prima en praktische oplossing, die hierdoor supersimpel in gebruik is. En juist deze camera keuze zorgt dat je ook video, slomo en boomerang kunt maken.

 1. Digitaal delen van de foto’s

Hoe leuk is het als je gasten ook direct digitaal over hun foto’s kunnen beschikken? Zorg dat de photobooth die je gaat huren beschikt over mogelijkheden om de foto’s makkelijk te kunnen delen. Populaire methodes om te delen zijn delen naar e-mail, via een QR code, Airdroppen (specifiek voor Apple apparaten) en delen naar een mobiel nummer.

Bij Propfun is dit precies wat je krijgt, al deze manier om de foto’s digitaal te delen en te zorgen dat je event viraal gaat op social media, zijn inbegrepen in ons standaard pakket. Je kan er ook voor kiezen om de foto’s alleen digitaal te ontvangen met de digitale photobooth van Propfun.

 1. Afmeting van de photobooth

Kijk goed hoeveel ruimte je photobooth nodig heeft. Past de photobooth door de deur, is je event op een etage, check dan goed of de photobooth de trap op kan.

De photobooths van Propfun zijn in basis heel compact van formaat, als je maar 2x1m vrij hebt, dan past het al, of gewoon ergens in een hoekje. Maar heb je veel ruimte, ook dan kun je een toffe setup creëren met onze photobooth. Alles is handzaam gemaakt, hierdoor is de photobooth is vrijwel iedere personenauto te vervoeren, past deze door iedere deur en is het geen probleem om ‘m een trap op te tillen.

 1. Hoe sustainable is de photobooth

Een steeds belangrijkere denkwijze is de duurzame denkwijze. Hoe duurzaam is jouw photobooth verhuurder? Veel verhuurders rijden honderden kilometers voor hun bezorgingen, huur je lokaal, dan verminder je uitstoot. Kies je voor een verhuurder die met papieren wegwerpprops werkt, of kies je voor digitale props. En als je tot het uiterste wilt gaan kun je ook kiezen voor een volledig digitale photobooth.

Bij Propfun huur je lokaal, gewoon bij jou in de buurt. We hebben 50+ afhaallocaties door heel Nederland en België. Zo hoeven er geen honderden kilometers gereden worden voor jouw photobooth. Onze props zijn digitaal in onze software beschikbaar, nóg leuker en creatiever dan die milieu-onvriendelijke papieren props op stokjes.

 1. Zelf doen of laten doen ?

Er zijn verhuurders waar je zelf de photobooth ophaalt of die ‘m bezorgen en je vervolgens zelf opbouwt. Ook kom je verhuurders tegen die bij je komen plaatsen en na afloop weer op komen ruimen, of die de photobooth zelfs met een host voor je begeleiden. Bedenk goed welke keuze het beste bij jouw event past.

Bij Propfun hebben we 2 keuzes. We hebben een scherpe prijs van € 295 incl. BTW waarvoor je de photobooth zelf komt halen en terugbrengen. Of voor een meerprijs komen wij ‘m ter plekke draaiklaar maken.

 1. Digitale bestanden

Als feestvierder of event organisator sta je niet continu bij de photobooth en zie je niet alles wat er zich afspeelt. Dan kan het ontzettend leuk zijn om de beschikking te hebben over alle digitale bestanden. Check bij je verhuurder wat hiervoor de mogelijkheden zijn.

Een Propfun photobooth heeft een scherpe prijs met alle basics erin. De digitale bestanden zijn een upgrade die je bij ons kunt bijboeken voor € 25. Dan krijg je een online gallery met al je beelden erin.

 1. Ontwerp van de fotoprintjes

De fotoprintjes die uit de printer rollen bevatten natuurlijk de foto’s die gemaakt zijn. Maar hoe leuk is het als ook de namen van het bruidspaar erop staan, of het logo van je bedrijf. Check altijd de mogelijkheden hiervoor om te zorgen dat dit helemaal aan je wensen voldoet.

Een goedkope photobooth huren? Het basispakket van Propfun heeft een blanco ontwerp, dus alleen je foto’s erop. Je kunt dit naar wens uitbreiden door zelf een ontwerp aan te leveren, of door ons een ontwerp voor je te laten maken. In het bestelproces kom je alle keuzes tegen en zie je per onderdeel wat hiervan de kosten zijn, zo heb je geen verrassingen achteraf.

 1. Service, bereikbaarheid en ondersteuning

Als je vragen hebt wil je snel en adequaat geholpen worden. Je wilt een verhuurder die goed bereikbaar is, zowel telefonisch als per e-mail. En kijk ook goed hoe een photobooth verhuurder z’n bereikbaarheid heeft geregeld tijdens events. Heb je een event in de avond of in het weekend, dan wil je de verhuurder wel kunnen bereiken als er iets aan de hand is.

Het kantoor van Propfun is van maandag t/m vrijdag bereikbaar van 9-17 uur, zowel telefonisch als per mail. Heb je vragen over je boeking? Wil je het ontwerp bespreken? Bel gerust naar (+31)088-8580858, we zijn er voor je. En heb je een event, dan is onze supportdesk bereikbaar, van zondag tm donderdag tot 22 uur en op vrijdag en zaterdag zelfs tot 00 uur.

Kijken, vergelijken en huren van je photobooth

Na 12 dingen waar je op moet letten bij het huren van een photobooth is het nu tijd om aan de slag te gaan. Kijk, vergelijk en maak je keuze. Wij hopen natuurlijk dat de Propfun photobooths aan je wensen voldoen en je je boeking bij ons wilt maken.

Met een scherpe prijs voor ons basispakket en een keur aan mogelijke upgrades heb je alles zelf in de hand. Je maakt je boeking zo compleet als jij wilt.

De beschikbaarheid bij jou in de buurt checken en de photobooth boeken bij Propfun is simpel. Check hier direct de beschikbaarheid en reserveer simpel online.

Ben je er nog niet helemaal uit en heb je nog vragen? Stel ze gerust en bel even met (+31)088-8580858 of stuur ons een mailtje.