Een après ski feest organiseren? Dit zijn de leukste ideeën

1 februari 2023 | Blog

Een après ski feest organiseren is een geweldige manier om je vrienden en collega’s bij elkaar te krijgen voor een avond vol plezier. In dit artikel geven we je verschillende ideeën die je kunt gebruiken om een onvergetelijk après ski feest te organiseren. Of je nu op zoek bent naar leuke activiteiten, heerlijke drankjes of originele decoraties: wij geven je alles wat je nodig hebt voor een perfecte avond!

Versiering op een après ski feest

Als je een après ski feestje gaat organiseren, is het belangrijk om de sfeer goed te krijgen. Een manier om dit te doen is door de juiste decoratie te gebruiken. Hier zijn enkele tips voor après ski decoratie die je kunt gebruiken om je après ski feest onvergetelijk te maken:

 1. Gebruik verschillende materialen om de ruimte warm en uitnodigend te maken. Denk aan materialen zoals hout, wol, bont en pluche. Deze materialen zullen niet alleen de sfeer verbeteren, maar ook ervoor zorgen dat je gasten zich comfortabel voelen.
 2. Hang eenvoudige wit- of sneeuwvlokkenversieringen op aan het plafond of rondom ramen en deuren. Dit creëert direct een winters thema.
 3. Gebruik kaarslicht in verschillende kleuren als verlichting in de ruimte. Kaarslicht geeft altijd een warme en gezellige sfeer.

Muziek en kleding op een après ski feest

Zorg ervoor dat de muziek en de kleding aansluiten bij het thema van het feest. Er zijn talloze playlists bomvol après ski hits, want “Anton aus Tirol” mag toch niet ontbreken? Wil je live muziek? Dan zijn er vele DJ’s met een après ski repertoire, vaak zelfs met passende DJ booth.

Een après ski feest is echt helemaal compleet als iedereen zich verkleedt! Probeer de dresscode niet te ingewikkeld te maken; alles tussen kerstmanpakken, Heidi outfits en lederhosen met Tiroler hoedjes is welkom.

Drankjes & hapjes après ski feest

Verder is het ook belangrijk om voldoende hapjes en drankjes te regelen, zodat iedereen genoeg te eten en te drinken heeft tijdens het feest. Denk hierbij aan warme chocolademelk met slagroom, glühwein en verschillende soorten kaas- en worstplankjes.

Drankjes

 • Warme chocolademelk met marshmallows
 • Amaretto-cappuccino
 • Irish coffee
 • Glühwein (warme wijn) met vers fruit

Hapjes

 • Kaasfondue
 • Chocoladefondue met vers fruit en marshmallows
 • Een kop goulashsoep
 • Pretzels

Activiteiten organiseren op een après ski feest voor jong en oud

Wil je een après ski feest organiseren, is het belangrijk om rekening te houden met de wensen van alle gasten. Leuke activiteiten zijn perfect om de gasten een top feest te laten beleven. Even een paar out-of-the-box suggesties …

 • Een sneeuwballengevecht: dit is altijd een leuk spel voor jong en oud om te spelen in de sneeuw. Maar goed, in acht nemend dat het niet zo vaak sneeuwt in Nederland, moet je hier een beetje creatief voor zijn. Maak sneeuwballen van proppen papier, van piepschuim, of … Zorg ervoor dat je genoeg sneeuwballen maakt voor iedereen en maak teams van gelijke grootte. Het team dat als eerste alle leden van het andere team uitschakelt, wint!
 • Bierpul schuiven: dit kan een leuke activiteit zijn, maar het zou ook zomaar een beetje uit de hand kunnen lopen. Maar hoe tof is het om grote, goed gevulde bierpullen over de bar te schuiven? 
 • Tuberiding: Dit is eigenlijk precies zoals het klinkt: mensen op tubeboordjes glijden over de sneeuw in jouw achtertuin! Het is superleuk voor iedereen en je hoeft niet eens naar een berg toe om het te kunnen doen.

Photobooth huren op je après ski feest?

Al die lol wil je natuurlijk vastleggen op beeld. En dan mag een photobooth niet ontbreken bij het organiseren van een après ski feest. Een photobooth huren voor je après ski feest wordt een gegarandeerd succes. Zeker met een Propfun photobooth instant print leg je alles vast. Zo maak je foto’s, video’s, boomerang, slomo’s en video’s, je kunt onbeperkt printen én al die toffe beelden kun je razendsnel delen naar je mobiel zodat je gasten ze kunnen delen. Zo delen ze ze op Tiktok, Insta, Facebook en tal van andere socials. Met die photobooth helpen we je natuurlijk graag, klik maar eens door op onze website en zie hoe simpel je dat kunt regelen bij één van onze meer dan 50 afhaallocaties in Nederland en België.