Hoe organiseer je een geweldig feest? Bekijk de ultieme checklist voor een feest organiseren van A tot Z

27 februari 2023 | Blog

Is er iemand jarig of gaat er iemand met pensioen? Krijgt iemand een baby of is iemand geslaagd? Of misschien heb je wel gewoon zin in een leuke middag of avond. Ongeacht de reden, er valt altijd wel iets te vieren. Een feest is daarom altijd een goed idee en bezorgt iedereen een grote glimlach. Maar hoe organiseer je een feest en zorg je dat het perfect loopt van A tot Z? In deze blog bespreken we de ultieme checklist feest organiseren.

Checklist feest organiseren: Hoe organiseer je een feest?

Een feest organiseren vraagt om de nodige voorbereiding, maar met een goede planning is dit zo gedaan. Wanneer we het hebben over een checklist feest organiseren, bedoelen we dit letterlijk. Pak pen en papier en maak een lijstje met alle dingen die je moet doen. Zo kan je alles op een makkelijke manier regelen zonder gestress en vergeet je niks!

  1. Bedenk wat voor soort feest je wilt organiseren en bedenk wie je uit wilt nodigen
  2. Ga op zoek naar een geschikte locatie
  3. Bedenk een thema en/of dresscode
  4. Maak de uitnodigingen en verstuur de uitnodigingen op tijd
  5. Ga op zoek naar geschikte versiering dat past bij het thema van je feest
  6. Zorg ook voor leuke activiteiten voor op je feest (Hint: wat dacht je van een photobooth?)
  7. Zorg voor lekkere hapjes en drinken op je feest
  8. Party modus on!

Wat voor soort feest geef je?

De eerste stap is om te bedenken wat voor soort feest je wilt organiseren. Ongeacht de reden, elk feest heeft een thema. Niet alle thema’s zijn even duidelijk, maar bij bijvoorbeeld een babyshower is thema de geboorte van een nieuw kind. Er zullen dus versieringen en hapjes in het thema zijn. Wanneer je een feest wilt organiseren zonder duidelijke aanleiding, kan je, je fantasie de vrije loop laten. Heb je zin in een gala? Of een eilandfeest? Of misschien wel een safari? Alles is mogelijk!

Wie nodig je uit?

De tweede stap voor een feest organiseren is om te bedenken wie je wilt uitnodigen. Dit voelt misschien een beetje raar. Je hebt net een thema bedacht en bent hier helemaal enthousiast over. Toch moet de aankleding nog even wachten. Het aantal gasten speelt namelijk een belangrijke rol voor de spullen die je voor je feest gaat halen. Wanneer je bijvoorbeeld van plan bent een feest voor zo’n 100 man te geven, moet je hoogstwaarschijnlijk een zaal afhuren. Wil je het klein houden? Dan kan een feest prima thuis of in de tuin plaatsvinden.

Een feest organiseren? Verstuur de uitnodigingen op tijd!

Heb je een gastenlijst opgesteld? Dan is het volgende item op de checklist feest organiseren het versturen van de uitnodigingen. Bedenk waar, wanneer en hoe laat je het feest wilt laten plaatsvinden en nodig je gasten uit. Doe dit ruim van tevoren, zodat je nog voldoende tijd hebt voor eventuele veranderingen en de inkoop van de spullen. Vraag ook of de genodigden het willen laten weten of ze komen of niet. Dit is namelijk handig voor het maken van drankjes en hapjes en het inkopen van bijvoorbeeld glazen en borden. Op deze manier kan je je aankopen afstemmen op het aantal gasten en weet je zeker dat er niet te weinig en ook niet te veel aanwezig zal zijn!

Tijd voor de versieringen

De uitnodigingen zijn verstuurd en het is nu wachten op de reacties. In de tussentijd kan je, je bekommeren om de versieringen voor het feest. Dit is een belangrijk aspect van hoe organiseer je een feest, aangezien het de hele sfeer zet. Zoals eerder gezegd heeft elk feest een thema. Sommige feestjes hebben een duidelijker thema, omdat je deze misschien zelf hebt gekozen. Kijk dus goed naar het soort feest wat je geeft en bedenk wat je hierbij wilt hebben. Denk ook na over hapjes en drankjes. Deze kan je een paar dagen voor het feest inslaan of maken.

De photobooth is onmisbaar voor een echt knalfeest

Het laatste item op de checklist feest organiseren is het huren van een photobooth. Dit is een onmisbaar item voor een echt knalfeest. Een feest photobooth zorgt namelijk voor leuke, spontante en unieke momenten en dat het feest voor altijd vastgelegd zal worden. Daarnaast past het perfect binnen elk thema en maakt het een feest net wat unieker!

De photobooth passend bij het thema

Je kan er ook voor kiezen om de photobooth in het thema te laten opnemen door bijpassende props te kopen. Als je bijvoorbeeld een eilandfeest geeft, kan je denken aan bloemenslingers, een opblaaspalmboom of zonnebrillen. Deze props zorgen voor foto’s perfect in het thema. Bovendien krijg je gekke foto’s als een leuke herinnering aan het knalfeest.

Een feest organiseren met photobooth

Je kan een goedkope photobooth huren en dat maakt het daarom extra leuk voor op je knalfeest! Je kan namelijk een fotohokje al huren vanaf 295 euro bij Propfun. Deze kan je vervolgens zelf nog uitbreiden. Bovendien hebben de photobooths leuke opties als videos, gifs en boomerangs waardoor je het knalfeest nog leuker en spontaner kan vastleggen.

Propfun heeft meer dan 50 locaties in Nederland en België waardoor je makkelijk en snel aan het fotohokje kan komen. Je huurt bij de grootste verhuurder van het land, maar haalt lokaal op. De huur is voor een volledige dag, dus je hoeft je niet druk te maken over wanneer je feest eindigt. Het huren van een fotohokje zorgt dus voor gegarandeerd plezier zonder dat het je stress oplevert! Tijd voor dat knalfeest.