De beste plek voor jouw photobooth

6 november 2022 | Blog

Ben je een te gek feest aan het organiseren? Een onvergetelijke bruiloft met photobooth? Een tof bedrijfsfeest? Festival? Verjaardag? Of …
Het maakt eigenlijk niet uit watvoor feest of event je aan het organiseren bent, een photobooth is de absolute sfeermaker. Op ieder feest is de photobooth het middelpunt van gezelligheid, lol en maker van unieke momenten.

Wil je een fotozuil huren? Op welke plek zet je dan het beste de photobooth neer? Hoe beter de plek, hoe meer plezier je gasten zullen beleven aan je feest. In dit artikelen zetten we de tips op een rijtje zodat jij op jouw feestlocatie de beste plek zo hebt gevonden.

Bij binnenkomst

Iedereen wordt blij van een photobooth. Als je ervoor zorgt dat de photobooth dichtbij de entree staat, dan ziet iedereen ‘m al bij binnenkomst. Je ziet dan bij menigeen al een twinkeling in de ogen verschijnen.

Maar … let op dat de photobooth niet in de weg staat. Mensen maken al graag bij binnenkomst een foto. Als je dan binnenlopende gasten hebt én mensen die de photobooth inwijden, dan wil je geen opstoppingen, dus zorg voor voldoende doorloop ruimte.

Kies een rustige plek voor de photobooth

De photobooth zet je het beste op een wat rustigere plek op je feest neer. Als mensen gedanst hebben en ze willen even uitrusten, dan is het heerlijk om even gek te doen voor de photobooth. Dus plaats de photobooth nooit naast de DJ of dansvloer, maar juist aan de andere kant van de zaal.

Een zichtbare plek

Zorg ervoor dat je de photobooth opstelt op een plek die door iedereen gezien wordt. Dus geen aparte zaal, niet naast de WC, maar een plek die voor iedereen op het feest zichtbaar is én vooral opvalt. Je gasten zien én horen hun familieleden, collega’s en vrienden plezier hebben met de photobooth en dat trekt de aandacht. Zo komt er beweging rondom de photobooth en wordt het een groot succes. Dan maak je echt optimaal gebruik van het onbeperkt foto’s maken wat wij je aanbieden.

Spreid je entertainment

Ga je naast een photobooth huren ook nog ander entertainment inhuren, zoals een candy table, VR games of een springkussen, dan zorg je dat je alles mooi verspreid over de ruimte. Zo is er overal iets te beleven en spreiden de mensen zich over je event.

Buiten feesten

Bereid je een mooi-weer feest voor, dan zet je de photobooth het liefste buiten. Begrijpelijk, en dat kan natuurlijk prima. Zorg er wel voor dat je de photobooth altijd opstelt op een vlakke, stabiele ondergrond. Gras of zand is niet geschikt als ondergrond.
Én zorg dat er een slecht-weer plan is. Een photobooth kan niet tegen vocht/regen en tegen kou, dus zorg dat je hierop voorbereid bent. Denk aan een tent of plaatsing onder een veranda of overkapping.

Wil je nog een bonustip?

Als je een plaatsje uitzoekt voor de photobooth digitaal of photobooth onbeperkt printen, check dan direct of er een stopcontact in de buurt is. We leveren 10m stroomkabel mee, dus als er een stopcontact binnen 10m afstand is, dan komt het helemaal goed.

Wil jij een photobooth huren? Check dan snel onze 50+ afhaallocaties in Nederland en België en reserveer je photobooth vandaag nog.