Feestje geven omdat je geslaagd bent? 5 ideeën voor een extra leuk geslaagd feest

15 januari 2023 | Blog

Hoera geslaagd! Eerst maar even onze felicitaties met dat prachtige diploma dat je hebt gehaald. Of misschien ga jij een geslaagd feest organiseren voor je kameraad, zoon, broer, zus, dochter die (bijna) geslaagd is. Als de eer aan jou is om een geslaagd feest te organiseren, dan gaan wij je helpen! In dit artikel zetten we wat geslaagd feest ideeën op een rijtje voor je. Zo kun je makkelijk en snel wat inspiratie op doen.

Idee 1 – Boek een photobooth voor een geslaagd feest!

Een inkoppertje natuurlijk die niet mag ontbreken op de website van de grootste photobooth verhuurder van Nederland én België die altijd bij je in de buurt zit. Een photobooth huren in de buurt is perfect voor je geslaagd feest, een absolute no-brainer als je het aan mij vraagt. Een feest photobooth is brenger van een twinkeling op ieders gezicht. En zo leg je dit gedenkwaardige moment van het behalen van een diploma vast voor later, en nog op een superleuke manier ook. Een photobooth huren voor een geslaagd feest hoeft helemaal niet duur te zijn ook. Al voor € 295 huur je een photobooth met printer en met meer dan 50 afhaalpunten is er altijd eentje dichtbij.

Idee 2 – Gamers never sleep

Een eindexamenfeestje met muziek, good food en drankjes is al geslaagd, iedereen vermaakt zich vast opperbest. Maak het extra gezellig met games!
Het immer populaire beerpong is leuk, maar denk ook aan de variant champagne pong om het echt feestelijk te maken. Of wil je de voetjes van de vloer? Speel dan Twister!
Wil je het persoonlijk maken? Maak dan een quiz over de studietijd van de geslaagde, of bedenk een hilarische variant op het spel ‘Petje op, petje af’, ook met vragen over de geslaagde natuurlijk. Succes en hilariteit gegarandeerd. Zo wordt het pas écht een geslaagd feest.

Idee 3 – A sweet party

Een candy buffet is de zoete verleiding voor iedereen op een geslaagd feest. Maak een snoep buffet boordevol lekkere zoetigheden. Leuke jars gevuld met snoepjes. Zet er een bak met puntzakjes bij en iedereen kan z’n favoriete zak snoep scheppen. Leuk voor tijdens het geslaagd feest, maar ook superleuk idee om de bezoekers bij vertrek als bedankje hun eigen zak snoep te laten scheppen. Want zeg nou zelf, iedere student (of na het eindexamen misschien wel ex-student) is gék op snoepen!

Idee 4 – Food!

Een bak met chips is altijd goed, maar zet ‘m op en ga voor iets originelers tijdens deze top graduation party! Laat al toeterend de patatkar voorrijden en voor iedereen een verse portie friet bakken.
Eet je elke week al friet? Dan zijn er ook foodtrucks met taco’s, pizza’s, burgers, bubble tea, poffertjes of …

Idee 5 – In ieder geslaagd feest zit muziek

Een geslaagd feest écht laten slagen? Dan mag goede muziek niet ontbreken.
Je kunt natuurlijk een speaker in de tuin zetten en een standaard lijstje spelen van Spotify. Maar volgens ons moet dat toch iets beter kunnen.
Als je al voor je eigen speaker en playlist wilt kiezen, maar dan een Spotify playlist aan en vraag aan de bezoekers om nummers toe te voegen, zo wordt de lijst super persoonlijk.
En nog origineler wordt het als je een setje Silent Disco koptelefoons huurt!
Óf … zorg voor een karaoke set en zing zelf, vocaal gezien vaak niet de beste muziek, maar wel supergaaf om met elkaar te doen.

Wil je nog een paar geslaagd feest ideeën?

  • Begin op tijd met organiseren van het geslaagd feest
  • Maak een gastenlijst
  • Denk na over een locatie voor het geslaagd feest … doe je het thuis in de tuin, in het park, op het strand, of huur je er een locatie voor
  • Doe het niet alleen, maar regel hulp. 2 (of 3 of 4) Weten altijd meer dan 1
  • Denk na over het opruimen en regel hulp. Je hebt je handenvol gehad aan de organisatie, bent het hele geslaagd feest druk geweest. En dan zijn alle gasten weg en moet er opgeruimd worden. Regel van tevoren dat je hier niet alleen voor opdraait.
  • Maak een uitnodiging. Voor de meeste feestjes wordt er tegenwoordig een Whatsapp groep gemaakt en krijg je de uitnodiging in de app. Zó jammer! Maak het weer persoonlijk, en maak een leuke uitnodiging die je fysiek bij iedereen in de brievenbus stopt. Da’s echt zoveel leuker.

Nu aan de slag met alle geslaagd feest ideeën

Als dat geen geslaagd feest wordt weten wij het ook niet meer. Zet ‘m op en ga aan de slag om van dit eindexamenfeest een écht geslaagd feest te organiseren. Ik hoop dat we je met deze tips een beetje op weg hebben kunnen helpen.