Een gedenkwaardig jubileumfeest organiseren: 7 ideeën om je mijlpaal te vieren

1 oktober 2023 | Blog

Het is tijd om te feesten! Of je nu je huwelijksjubileum, bedrijfsjubileum of een ander belangrijk mijlpaal viert, een jubileumfeest organiseren is de perfecte gelegenheid om terug te kijken op alles wat er in de gepasseerde jaren is gebeurd. Zo’n jubileumfeest leent zich perfect om herinneringen van alle jaren te delen met vrienden, familie en collega’s, maar het is ook hét moment om nieuwe herinneringen te maken. Het organiseren van een jubileumfeest kan echter een uitdaging zijn. Je wilt immers dat het een onvergetelijk jubileum wordt. Met onze photobooths zijn we al op vele jubilea geweest en onze ervaring in feestjes delen we graag met je. We zetten 7 ideeën jubileumfeest op een rijtje om je te helpen bij het plannen van een gedenkwaardig jubileumfeest:

  • Thema-jubileumfeest

  • Foto- en videoherinneringen

  • Live-entertainment

  • Maak een diavoorstelling

  • Op culinair avontuur tijdens je jubileumfeest

  • Jubileumgeschenken en herinneringen

  • Vier het voor een goed doel

7 Ideeën voor het organiseren van een jubileumfeest

Een jubileumfeest organiseren is meer dan ‘gewoon’ een volgend feestje. Een jubileum is een feest van betekenis. Je kunt dus vast wat ideeën voor je jubileumfeest gebruiken. Je wilt dat het feest alle verwachtingen overtreft en het een jubileum wordt waar ze over 25 jaar nog over praten. Ga er maar goed voor zitten, hier komen wat inspirerende ideeën jubileumfeest :

1. Thema-jubileumfeest

Na jaren waarin de thema feesten vergeten leken te zijn, zijn ze helemaal terug. Thema feesten zijn ‘hot’. Het is misschien we dé beste manier om je jubileum te vieren! Maak er een thema feest van en zorg dat je thema betekenisvol is voor jou en je mijlpaal. Als je bijvoorbeeld je 25-jarig huwelijksjubileum viert, kun je overwegen om een retro-feest te houden met de mode en muziek van het jaar waarin je trouwde. Vier je een 50 jarig bedrijfsjubileum, dan noemen we dat een ‘gouden’ jubileum, kies dan voor het thema ‘GOLD’. Of voor een bedrijfsjubileum kun je ook kijken naar iets dat past bij de geschiedenis en cultuur van je bedrijf. Een thema-feest voegt een extra laag plezier toe aan je feestje, dat helpt gasten met het kiezen van passende kleding en ook je entertainment en muziek kun je matchen met je thema. Huur je zo’n toffe Propfun photobooth of 360 spinner, ook daarvan kun je de layout afstemmen op je thema.

2. Foto- en videoherinneringen

Een jubileumfeest is het perfecte moment om je leven of de ontwikkeling van je bedrijf in beelden te vangen. Zorg voor een hoekje met fotoalbums en video’s die de hoogtepunten van de afgelopen jaren laten zien. Ook een wall-of-fame met van ieder jaar uit je jubileum periode één grote foto is heel tof. Gasten kunnen door de foto’s bladeren en herinneringen ophalen.
Maar bedenk ook dat je naast het terugkijken op het verleden ook nieuwe, toffe herinneringen kunt maken tijdens je jubileumfeest. Huur zo’n toffe photobooth van Propfun en maak grappige en memorabele foto’s met je gasten. Zo neemt iedereen een geprint aandenken mee naar huis en heb je foto’s om terug te kunnen kijken op je jubileum.

3. Live-entertainment

Live-entertainment kan je jubileumfeest naar een hoger niveau tillen. Overweeg om een band, DJ of zelfs een liveoptreden van een artiest te boeken. Live muziek zorgt voor een geweldige sfeer en kan mensen op de dansvloer krijgen. Als je budget beperkt is, kun je ook overwegen om een lokale band of artiest te vragen om op te treden. Het zal zeker een speciaal tintje aan je jubileumfeest geven.

4. Maak een diavoorstelling

Tsja, het klinkt misschien wat ouderwets zo’n ‘diavoorstelling’, maar een moderne slideshow of powerpoint mag natuurlijk ook. Maar met een diavoorstelling met hoogtepunten van de afgelopen jaren kun je op een soms ontroerende manier je jubileum te vieren. Verzamel foto’s en video’s van belangrijke momenten en creëer een diavoorstelling die tijdens het feest kan worden getoond. Heb je een makkelijke prater in de gezelschap, een presentator of praatjesmaker? Zo iemand is perfect om op ludieke wijze de diavoorstelling van persoonlijk commentaar te voorzien. Zo kun je er zelf persoonlijke verhalen en anekdotes aan toevoegen om het nog specialer te maken.

5. Op culinair avontuur tijdens je jubileumfeest

Een geweldige manier om je jubileumfeest te vieren, is door een culinair avontuur te organiseren. Dit kan variëren van een gastronomisch diner tot een informele barbecue. Overweeg om een lokale chef-kok in te huren om een speciaal menu te bereiden dat past bij je mijlpaal. Je kunt ook overwegen om een thema-menu te maken dat past bij het thema van je feest.
Zoek je een passend wijntje voor erbij? Denk dan aan een wijn uit het jaar waarin het allemaal begon.

6. Jubileumgeschenken en herinneringen

Een jubileumfeest is ook een geweldige gelegenheid om je waardering te tonen aan de mensen die je hebben gesteund en geholpen om je mijlpaal te bereiken. Overweeg om gepersonaliseerde jubileumgeschenken te laten maken, zoals gegraveerde fotoalbums, bedrukte T-shirts of zelfs aangepaste sieraden. Deze geschenken zullen je gasten herinneren aan deze speciale dag.

7. Vier het voor een goed doel

Als je een speciale betekenis aan je jubileumfeest wilt geven, overweeg dan om het voor een goed doel te vieren. In plaats van cadeaus te vragen, kun je je gasten vragen om een donatie te doen aan een door jou gekozen liefdadigheidsorganisatie. Dit is een geweldige manier om iets terug te geven aan de gemeenschap en je jubileumfeest nog zinvoller te maken.

Een jubileumfeest organiseren is een mijlpaal die niet zomaar voorbij mag gaan

Een jubileumfeest is een mijlpaal in je leven die het waard is om gevierd te worden. Of je nu een huwelijksjubileum, bedrijfsjubileum of een andere belangrijke mijlpaal viert, het organiseren van een gedenkwaardig feest kan een uitdaging zijn. Met deze zeven ideeën kun je je jubileumfeest onvergetelijk maken. Kies een thema dat bij je past, zorg voor live-entertainment en creëer herinneringen die je voor altijd zult koesteren. Vergeet niet om je waardering te tonen aan de mensen die je hebben gesteund, en overweeg om je feest een goed doel te geven om het nog zinvoller te maken. Wat je ook kiest, zorg ervoor dat je jubileumfeest een moment is om te koesteren en te vieren met geliefden. 

Alleen de beste ideeën voor het jubileumfeest van je bedrijf

Het organiseren van een bedrijfsjubileum is natuurlijk een prachtige reden voor een feestje, maar bedrijfsmatig gezien is er nog meer. Je viert de geschiedenis, groei en prestaties van jouw organisatie. Maar het is een perfect moment om het moreel van jouw medewerkers te verhogen en een gevoel van trots en betrokkenheid te versterken. Daarnaast kan een bedrijfs jubileumfeest dienen als een uitstekende gelegenheid om waardering te tonen aan klanten, partners en andere belanghebbenden, wat kan resulteren in het versterken van bestaande relaties en het creëren van nieuwe zakelijke kansen. Bovendien kan een goed georganiseerd jubileum evenement ook je merk versterken en je zichtbaarheid in de markt vergroten. Kortom, het organiseren van een bedrijfsjubileum is niet alleen een viering van het verleden, maar ook een investering in de toekomst van jouw organisatie. Het biedt de kans om verbindingen te versterken, het imago te verbeteren en een blijvende indruk achter te laten.

Het leukste weetje over een huwelijks jubileumfeest

Wist je dat wereldwijd het meest gevierde huwelijksjubileum het 25e huwelijksjubileum is? Een 25 jarig huwelijksjubileum is ook wel bekend als de zilveren bruiloft. Dit jubileumfeest markeert een kwarteeuw van liefde, toewijding en samen zijn. Het wordt traditioneel geassocieerd met zilver, wat symbool staat voor de duurzaamheid en glans van een relatie die de tand des tijds heeft doorstaan. Het vieren van het zilveren huwelijksjubileum is een bijzondere gelegenheid. Een perfect moment om een jubileumfeest te organiseren waar vrienden, collega’s, buren en familie samenkomen om samen een feestje te vieren en de liefde te vieren.

Cheers op nog vele jaren van succes en geluk!