Kinderfeestje organiseren? Hier zijn 5 tips voor een geweldig kinderfeestje!

11 januari 2024 | Blog

Ga je een kinderfeestje organiseren? Dan is een zwembadje in de tuin of een spelletjesmiddag rond de kamertafel echt geen optie meer. Kinderfeestjes worden steeds unieker. Waar we een paar jaar geleden de spelletjesmiddag thuis verruilden voor het kinderspeelparadijs, karten of een potje lasergamen gaan we tegenwoordig nóg een stapje verder.

Het kinderfeestje wordt steeds meer een écht feest. En zo wordt jouw taak om een onvergetelijk kinderfeest te organiseren extra uitdagend. Waar moet je beginnen?

Als je op zoek bent naar manieren om het kinderfeestje extra speciaal te maken, dan zijn foto’s en een photobooth een geweldige toevoeging, maar daarover verderop meer. We hebben 5 tips verzameld om van het kinderfeestje een onvergetelijke ervaring te maken.

  1. Een thema kinderfeest organiseren

Alles begint tegenwoordig met een thema. Een goed thema past naadloos bij het jarige kind en creëert een soort droomwereld. Of het nu gaat om piraten, prinsessen, superhelden, unicorns of een favoriete (teken)film, een thema zet de toon van het feest. Vanzelfsprekend laat je het thema vervolgens terugkomen in de decoraties, uitnodigingen en activiteiten.

  1. Uitnodigingen met een twist

Wilde je een appje sturen naar de visite om ze uit te nodigen? Dat kan toch écht niet meer! Maak unieke, persoonlijke uitnodigingen en gebruik vooral een foto van de jarige job. Het voegt een persoonlijk tintje toe en laat de gasten weten wie de ster van het feest is. Bovendien is het een leuke herinnering voor later.

  1. Photobooth plezier

Een photobooth is dé manier om hilarische foto’s met alle gasten te maken. Zo zorg je voor een blijvende herinnering voor de jarige, jezelf én de gasten. Huur een photobooth bij één van de 55+ afhaallocaties van Propfun door heel Nederland en België. De fotostripjes kunnen we voorzien van de naam en leeftijd van de jarige én opmaken in het thema dat je gekozen hebt voor het feest.
Met onze digitale gezichtsprops kun je de gemaakte foto’s hilarisch versieren.

En vergeet vooral ook niet dat onze photobooths ook GIFjes, video’s, Boomerangs en slomo’s kunnen maken.

De hoek waar je de photobooth op het kinderfeestje neerzet kun je natuurlijk ook helemaal versieren in het thema. Laat de kinderen zich verkleden en gekke bekken trekken. Ze zullen het geweldig vinden om met hun vrienden en familie onvergetelijke foto’s te maken.

  1. Originele activiteiten voor een kinderfeestje organiseren

Waar je vroeger ging midgetgolfen, bowlen of zwemmen ligt de lat nu een stukje hoger. Huur laserguns om in je eigen huis of tuin te lasergamen, huur een escape-kist om van je eigen huis een escape room te maken, ook zijn er bedrijven die pakketten hebben voor slaapfeestjes, inclusief thematentjes voor ieder kind. Andere populaire, toffe activiteiten zijn suppen, een prison escape, survival middag of een vette workshop graffiti .

  1. Een kinderfeestje laten organiseren

Wil je zelf alleen maar feestvieren met je kind? Dan zijn er allerlei specialisten die in jouw opdracht het kinderfeest organiseren. Van het thema, de uitnodigingen tot de decoratie en aankleding. NVMY Party Styling uit Zoetermeer is één van onze photobooth afhaallocaties, maar zij is ook organisator en stylist van de mooiste kinderfeesten.

Zo geef je het werk uit handen en kun je samen met je kind genieten. Heerlijk toch?

De photobooth als middelpunt van een onvergetelijk kinderfeest

Superleuk dat je een photobooth wilt huren voor een kinderfeestje, maar buiten het maken van toffe, hilarische foto’s kun je de photobooth ook inzetten voor allerlei activiteiten tijdens het kinderfeest. We geven je wat leuke tips om de photobooth tot het middelpunt van dit kinderfeestje te maken. Zo helpen we je graag om een uniek en onvergetelijk kinderfeestje te organiseren

  1. Fotoboom van vriendschap

Maak een ‘Fotoboom van Vriendschap’ waarbij elke gast een bijdrage levert. Verzamel takken en schilder ze in vrolijke kleuren, versier ze met glitters of lintjes en zet de takken in een pot. Bevestig kleine clips aan de takken en vraag de kinderen om foto’s van zichzelf met de jarige aan de clips te hangen. Dit wordt een prachtige boom vol herinneringen en vriendschapsmomenten.

  1. Foto-opdrachten als spelletjes

Maak van de photobooth een interactieve ervaring door foto-opdrachten toe te voegen. Stel bijvoorbeeld een lijst op met grappige poses, gezichtsuitdrukkingen of groepsformaties die de kinderen moeten proberen na te bootsen tijdens het fotograferen. Dit zorgt voor veel lachende gezichten en stimuleert creativiteit. Je kunt zelfs kleine prijsjes uitreiken voor de meest originele foto’s.

  1. Fotostrip-verhalen maken

Laat de kinderen samenwerken om fotostrip-verhalen te maken bij de photobooth. Geef ze kleine blanco borden waarop ze met stiften of krijtjes een korte scène kunnen tekenen of schrijven. Vervolgens maken ze een serie foto’s waarbij ze hun verhaal uitbeelden. Aan het einde van het feestje kunnen ze hun eigen fotostrip als aandenken mee naar huis nemen. Het is een creatieve manier om herinneringen vast te leggen en de samenwerking tussen de kinderen te bevorderen.

  1. Fotolijstje versieren

Laat de kinderen hun eigen fotolijstjes versieren als leuke aandenkens aan het feestje. Koop eenvoudige fotolijstjes en zorg voor lijm, glitters, stickers, kralen en andere versieringen. Laat de kinderen hun creativiteit de vrije loop laten terwijl ze hun fotolijstjes personaliseren. Tijdens het feestje kunnen ze een foto maken in de photobooth die precies in hun zelfversierde lijstje past. Het resultaat is een prachtig en persoonlijk aandenken aan een geweldig feestje.

  1. Photobooth props voor de photobooth maken

Laat de kinderen zelf photobooth props op stokjes knutselen. Op karton kunnen ze hoedjes, brilletjes, snorretjes en lipjes tekenen en deze versieren. Of knip tekstwolkjes uit en laat de kinderen die voorzien van eigen teksten en tekeningen. Plak ze op sate prikkers of suikerspin stokjes en zo maak je simpel en creatief je eigen photobooth props.

Het gebruiken van zelfgemaakte props maakt de foto’s nog persoonlijker en grappiger, maar voegt ook een speels element toe aan het kinderfeestje.

Door de photobooth op deze originele manieren in te zetten, voeg je een interactief en persoonlijk element toe aan het kinderfeestje, waardoor het een ervaring wordt die de kinderen niet snel zullen vergeten. Veel plezier met het vastleggen van de vrolijke momenten!

Een kinderfeestje organiseren is een leuke, maar uitdagende taak

De lachende gezichten zijn uiteindelijk het dankbare resultaat van jouw inzet van het organiseren van een kinderfeest. Met onze tips én onze photobooths zorg je dat er onvergetelijke momenten worden gecreëerd én vastgelegd, waardoor het kinderfeestje nog lang in herinnering zal blijven. Veel plezier met het organiseren van het perfecte kinderfeestje.