Open dag organiseren van een bedrijf? Dit zijn onze tips!

2 mei 2023 | Blog

Een open dag organiseren van een bedrijf valt en staat met een goede voorbereiding. Maar hoe organiseer je een open dag waar mensen op af komen? Deze tips maken het organiseren van een open dag voor een bedrijf veel eenvoudiger.

  • Begin met het maken van een draaiboek
  • Bepaal de juiste dag
  • Zorg voor catering en vermaak
  • Denk na over een eyecatcher of een stukje promotie

Waarom een open dag voor een bedrijf organiseren?

Een open dag organiseren voor een bedrijf doe je om een aantal redenen. Misschien omdat je meer klanten wilt aantrekken of ze kennis wilt laten maken met wat jouw onderneming te bieden heeft. Wil je meer naamsbekendheid? Een beter bedrijfsimago of meer klantenbinding? Ook dan kun je een open dag organiseren met de onderstaande tips. Waar het eigenlijk om draait? Jouw bezoekers van een geweldige én blijvende indruk voorzien.

Hoe organiseer ik een open dag? Dit zijn de beste tips

Leuk, je hebt besloten om een open dag te organiseren! Denk daarbij aan de locatie, de plaats van de stands met informatie, een plek voor sprekers, horeca, entertainment en het sanitair. Denk tijdens de organisatie van de open dag ook na over welke taken je wilt uitbesteden. Zoals de hapjes en de drankjes voor de gasten bijvoorbeeld.

Je begint met het maken van een draaiboek. Maar, je moet ook nadenken over de juiste dag, de catering en vermaak. Je wilt immers wel dat de open dag indruk maakt op jouw gasten. Deze promotie levert je fors meer naamsbekendheid op.

Een open dag organiseren begint met het maken van een draaiboek. Hierin neem je alles op wat belangrijk is tijdens de open dag. Een open dag moet ook vermakelijk zijn voor jouw bezoekers. Denk dus na over een eyecatcher of een stukje promotie wat jouw gasten mee naar huis kunnen nemen. Een fotopaal huren is dan een goed idee. Je kunt een photobooth met printer huren die prints maakt met jouw bedrijfsnaam en/of logo erop. Dit geeft en boost aan jouw bedrijf op sociale media en zorgt ervoor dat jouw bedrijfsnaam bij iemand thuis op de kast beland.