Een sweet 16 feest organiseren? Dit heb je nodig!

12 april 2023 | Blog

Ben je op zoek naar de ultieme handleiding voor het organiseren van een onvergetelijk sweet 16? Zoek niet verder! Of je nu op zoek bent naar ideeën voor thema’s, decoraties of activiteiten, we hebben alles wat je nodig hebt om het feest van de eeuw te creëren. Lees verder en ontdek hoe je een geweldige Sweet 16 party organiseert die jouw jarige tiener en zijn of haar vrienden nooit zullen vergeten!

Stappenplan sweet 16 feest organiseren

 1. Bedenk wat voor soort sweet 16 feest je wilt organiseren en wie je uit wilt nodigen
 2. Ga op zoek naar een geschikte locatie
 3. Bedenk een thema en/of dresscode
 4. Bedenk welke activiteiten je wilt op je feest
 5. Maak de uitnodigingen en verstuur ze ruim van tevoren
 6. Zorg voor lekkere hapjes en drinken
 7. Party modus on! 

Sweet 16 party organiseren: de eerste stappen

Als je zoon of dochter hun zestiende verjaardag viert, is dat een heel bijzondere mijlpaal. Het is een dag om samen met familie en vrienden te vieren. Bij het organiseren van een sweet 16 party komt wel het een en ander kijken. Maar geen zorgen wij helpen jou op weg. Wil jij binnenkort mijn sweet 16 feest organiseren? Bekijk onze tips en zorg dat je niks vergeet! En wat dacht je van een photobooth voor je verjaardag huren? Dit zorgt voor te gekke herinneringen!

Wie ga je uitnodigen?

Als je denkt aan het organiseren van een sweet 16, moet je als eerst natuurlijk bedenken wat voor soort sweet 16 je wilt. Wil je een intieme party met alleen familie en beste vriend(inn)en? Of organiseer jij juist groot sweet 16 feest waar iedereen welkom is? 

Locatie

Als je weet hoeveel gasten er ongeveer komen, kun je gaan bedenken welke locatie geschikt is voor het organiseren van jouw sweet 16 party. Er zijn veel verschillende sweet 16-locaties om uit te kiezen, dus het is belangrijk om een plek te vinden die perfect bij jou en je gasten past. Of je nu een rustige plek wilt vinden waar je met je vriendinnen kunt kletsen en dansen of iets groters en meer opwindends zoekt, er is vast wel een plek die perfect bij jouw wensen aansluit. Hieronder staan een aantal sweet 16-locaties in Nederland:

 • De Melkweg in Amsterdam – De Melkweg is een populaire muziekclub in Amsterdam die bekend staat om zijn coole sfeer en goede muziek. Het is de perfecte plek voor een wild sweet 16 feestje met al je vriendinnen.
 • Opium Club in Rotterdam – Opium Club is een chique club in Rotterdam waar je kunt genieten van Live DJ’s en dansen tot in de late uurtjes. Het is de perfecte plek voor een classy sweet 16 feestje.

Organiseren sweet 16 party: Een onvergetelijke sfeer

Een sweet 16 organiseer je maar één keer en daarom wil je er alles aan doen om een onvergetelijke dag te creëren. 

Thema & dresscode

Bij het organiseren van een sweet 16 party komt ook het bedenken van een thema en/of dresscode. Een populair thema voor een sweet 16 feest is ‘Hollywood’. Je kunt dan alles in het teken laten staan van glamour en rijkdom. Denk aan versieringen in goud en zilver, sterren, glitter en glimmende jurkjes voor de meisjes. De jongens kunnen in smoking of colbert met das en stropdas komen. Wil je iets anders? Dan is ‘Fairytale’ misschien wel wat voor jouw dochter. In dat geval ga je voor versieringen in pastelkleuren, sprookjesfiguren zoals sneeuwkoninginnen of prinsessen, of magische wezens zoals feeën of elfjes. Ook hierbij passen jurkjes met volants of tiara’s heel goed bij de meisjes. Belangrijk bij het organiseren van een sweet 16 feest is dat je het thema duidelijk en op tijd communiceert.

Activiteiten

Vervolgens moet je bedenken wat voor activiteiten er op het feest zullen plaatsvinden. Wil je bijvoorbeeld dat er een band optreedt of dat iedereen lekker kan dansen op de muziek die jij uitzoekt? Misschien wil je ook iets unieks doen, zoals een silent disco, een fotopaal huren of een spannend spel. Dit zijn allemaal activiteiten waarmee je prachtige herinneringen kan vastleggen en meenemen voor de rest van je leven! Voor de organisatie van een sweet 16 is het slim wanneer je meerdere activiteiten gepland hebt staan een soort tijdsschema te gebruiken zodat elke activiteit de aandacht krijgt.

Met een Propfun photobooth heb je gegarandeerd een goede avond te pakken! Niet alleen zal je foto direct voor je afgedrukt worden, je kan deze ook direct naar je telefoon verzenden, zodat je de foto gelijk naar je vrienden en familie kan sturen! Of neem bijvoorbeeld één van de diverse filters die je kan gebruiken, maak een GIF-, slomo- of boomerang-filmpje! En die bewegende beelden laten zich perfect delen op Tiktok, Snapchat, Insta en Facebook. Misschien gaat deze sweet 16 wel viral op de socials! 

Aankomst van de jarige

Er is niets zo spannend als de aankomst van de persoon die jarig is. Organiseer de sweet 16 zo dat de aankomst van de jarige soepel verloopt. Zorg dat je gasten weten wanneer ze moeten aankomen en wat er op dat moment van hun verwacht wordt. Zorg ook voor een speciale stoel of plek voor de jarige om te zitten, zodat iedereen weet waar de jarige is. Als er cadeaus zijn, zorg er dan voor dat er een moment is dat deze gegeven kunnen worden of maak hier een speciale tafel voor.

Sweet 16 feest organiseren: uitnodigingen

Maak de uitnodigingen uniek met bijvoorbeeld foto’s van de jarige en een korte beschrijving van wat er die avond gaat gebeuren. Verstuur ze ruim van tevoren, zodat iedereen de datum kan reserveren en er zeker van is dat ze kunnen komen.

Wanneer je gasten uitnodigt, vergeet dan niet om ook hun plus-ones in te sluiten! Het is belangrijk om iedereen te laten weten dat er voldoende ruimte is voor iedereen.

Unieke uitnodigingen 

De uitnodigingen voor je sweet 16 feest moeten er geweldig uitzien! Hier zijn enkele tips om ze zo mooi mogelijk te maken:

 1. Kies een leuk ontwerp voor je uitnodigingen. Er zijn veel leuke kaarten beschikbaar bij de papierwinkel of online.
 2. Zorg ervoor dat je alle nodige informatie op de uitnodiging vermeldt, zoals de datum en het tijdstip van het feest, de locatie, enzovoort.
 3. Schrijf een korte, aantrekkelijke tekst op de uitnodiging die aangeeft waarom dit een niet-te-missen evenement is. Vergeet niet om wat leuke details over het decor, catering en entertainment toe te voegen!
 4. Verzend de uitnodigingen ruim van tevoren, zodat je gasten genoeg tijd hebben om ze in hun agenda in te plannen. Een maand van tevoren is meestal voldoende.

Sweet 16 party organiseren: hapjes & drankjes !

Als je denkt aan een sweet 16 feest organiseren, wil je natuurlijk dat alles perfect is. Een belangrijk onderdeel van een geslaagd sweet 16 feest is het eten en drinken. Wanneer je gasten uitnodigt voor een sweet 16 feest, zullen velen van hen verwachten dat er lekkere hapjes en snacks aanwezig zijn.

Hapjes

Als het budget het toestaat, overweeg dan om hulp in te schakelen bij het organiseren van een sweet 16 feest, zodat je de avond zelf kunt genieten van elk moment. Vind je het juist leuk om zelf in de keuken te staan? Hieronder vind je wat tips voor heerlijke hapjes en drankjes.

 • Maak mini-hamburgers of hotdogs klaar. Kies bijvoorbeeld mini-ciabatta ‘s als broodje en verras je gasten met unieke toppings, zoals ananas of bacon.
 • Bereid lekkere hapjes, zoals kippendijfilet in een krokant jasje of gevulde champignons. Let wel op dat er voor iedereen wat te eten is, dus ook vegetariërs en veganisten kunnen genieten van het feest.
 • Vergeet de drankjes niet! Zorg ervoor dat er frisdrank, alcoholische drankjes en water beschikbaar zijn. Denk aan funky mocktails als je iets bijzonders wilt serveren, maar laat de keuze aan je gasten over.

Wanneer je gasten uitnodigt voor een sweet 16 wil je natuurlijk dat er voor iedereen wat lekkers tussen zit. Probeer daarom een mix te maken van zoete en hartige hapjes.

Drankjes

Verrukkelijke (en voldoende) drankjes zijn een belangrijk onderdeel bij het organiseren van een sweet 16 feest. Bier, wijn en mocktails zijn allemaal geweldige opties. Natuurlijk is het belangrijk dat, bij het aanbieden van alcoholhoudende drankjes, het toezicht van een ouderlijk iemand verplicht is. Je kunt de niet-alcoholische cocktails maken voor mensen die geen alcohol willen of mogen drinken. Hou de drankjes koel in een emmer met ijs of in de koelkast totdat ze klaar zijn om te serveren.