Zo kies je de beste plek voor je photobooth

28 december 2022 | Blog

Photobooths zijn het nummer 1 entertainment tijdens feestjes en events, we noemen ze ook weleens ‘ foto entertainment ‘. Bovenaan de wensenlijst pronkt altijd het huren van een photobooth. Maar wat is de beste plek voor je photobooth? Waar plaats je ‘m zodat iedereen ‘m ziet en de photobooth optimaal gebruikt wordt.

In dit artikel zetten we alle aandachtspunten op een rijtje zodat jij op jouw feestlocatie de beste plek weet uit te kiezen.

1) Tegenover de DJ/muziek

Heb je een dansbaar feest? Dan zet je de DJ of band aan de ene kant van de zaal en de photobooth plaats je juiste aan de andere kant van de zaal. Zet de photobooth nooit naast de speakers of naast de DJ, maar zorg voor voldoende ruimte tussen deze 2 populaire vormen van entertainment.

2) Spreid je entertainment

Ga je een photobooth huren én nog meer entertainment? Zorg er dan voor dat je al het entertainment goed verdeeld over je eventlocatie. Zorg dat er overal iets te beleven is. Of je nu een springkussen, poffertjeskraam, djembé workshop of een DJ hebt, zorg dat je alles goed verspreid. Zo verspreid je ook de gasten over je event en hoeft niemand lang te wachten bij al het leuks dat je hebt gehuurd.

3) Outdoor events

Of je nu een photobooth wilt huren voor een bruiloft, een tuinfeest of een festival organiseert, 1 ding hebben ze gemeen : ze zijn buiten. Denk bij outdoor events goed na over het weer en de weersverwachting. Een photobooth kan prima buiten staan, máár een photobooth kan niet tegen regen. En let ook op dat felle zon je foto’s niet ten goede komt. Én als we dan toch bezig zijn … opstuivend zand op het strand is voor de electronica niet best.

Heb je een buiten event, dan kies je het beste voor een stevige, stabiele ondergrond én een overkapping of partytent is absoluut aan te bevelen.

4) Zorg voor een opvallende plek

Een photobooth huren zorgt voor een twinkeling in de ogen van vele bezoekers van jouw event. Zorg daarom voor een mooie, opvallende plek. Bij de entree van je feestzaal is vaak mooi.
Niet in de garderobe of bij de toiletten, maar een mooi plekje zodra je gasten de feestzaal binnengaan. Zo weet iedereen de photobooth te vinden én zul je zien dat ze tijdens je hele event in de rij staan om fotostrips te maken.

5) Voldoende ruimte

De Propfun photobooths zijn lekker compact, ze passen zelfs prima in je huiskamer of een klein buurtcafeetje. Maar toch is het fijn om voldoende ruimte te hebben. Zorg voor voldoende afstand voor de photobooth zodat men met meer mensen tegelijk op de foto kan. Maar reken ook op een aantal mensen die op hun beurt wachten, of mensen die wachten op hun printje. Én, last but not least, de photobooth is ook enorm vermakelijk om naar te kijken als je zelf niet op de foto gaat. Zo zorgt het ook altijd voor wat toeschouwers. Dus hoe meer ruimte je rondom de photobooth vrijhoudt, hoe beter het is.

BONUSTIP

Even een kleine tip om af te sluiten. Als je event in 1 ruimte is, dan weet iedereen de photobooth wel te vinden. Maar verspreid je je feest of event over meerdere ruimtes, babbel dan even met de DJ! De DJ kan perfect even de gasten wijzen op de photobooth en laten horen waar je een fotootje kunt maken.

Wil je dat jouw event het gesprek van de dag wordt? Dan is het huren van een photobooth absoluut een ‘must’. Ik hoop dat ik je met de voorgaande tips heb kunnen helpen om dé beste plek uit te zoeken. Heb je een goede plek gevonden? Dan is het tijd om razendsnel je photobooth nú online te boeken.